Hoppa till sidans innehåll

Spanskt besök

2018-11-08 14:23
För tredje året i rad samarbetar Täby Basket med coachutbildningen IES Fermin Bouza Brey i Galicien, Spanien. Den spanska tränaren Gonzalo García Julien är på besök under november månad.
  • Uppdaterad: 2018-11-08 14:23

Samarbetet är ett Erasmus + projekt, där Täby Basket agerar mottagarklubb för spanska tränare som under tränarutbildningen ska göra sin praktik i ett EU-land. Utbildningen har fler mottagarländer än Sverige, bl.a. Tyskland, Frankrike och Grekland.

Sportchef Angelica Gabrielsson koordinerar samarbetet med Täby Basket - Jag fick möjligheten att besöka IES Fermin Bouza Brey i våras. Jag fick ta del av utbildningen, gick på clinic med högutbildade spanska tränare, föreläste om Svensk Idrott och i synnerhet Svensk Basket samt deltog i ett forum med kvinnliga tränare och sportchefer. Väldigt givande och intressant och en förmån för, och även för mig personligen, att få ta del av ett europeiskt samarbete.

Gonzalo García Julien, 28 år gammal, har över 10 års erfarenhet av att träna och coacha framför allt åldersgrupperna U10-U12. Han kommer att praktisera i Täby Baskets P04, P08, F08 och på Spelarakademin samt får följa verksamheten på NIU på Tibble. Det kommer också bli en hel del matcher att se i de olika ungdomsserierna, Norrort samt URM och USM.

- Basketsporten i Spanien är stark och de ligger högt i FIBA-rankingen. Ledarkultur och förhållningsättet till träning är annorlunda, vilket ger inputs åt båda hållen. Det blir både upplevelser och utmaningar att hantera, inte minst t.ex. språkliga då engelskan inte har lika starkt fäste i Spanien. I slutändan handlar det om informell utbildning för båda parter: att ta del av varandra och reflektera över skillnader och likheter, vilket kan väcka idéer och insprirera till vidare utveckling, avslutar Angelica. 

Skribent: Kansliet

@tabybasket på Instagram:

hittaosspafacebook_300 

 

    

 


 

Täby Basket samarbetar med:
 

Officiell sportleverantör:

2win 

 

 

sl_c_pos_rgb_JPEG

 

transit_logotyp (1)

Täby Enskilda penna
idedanderyd

 

  

 

Postadress:
Täby Basket - Basket
Box 80
18321 Täby

Besöksadress:
Marknadsvägen 303
18379 Täby

Kontakt:
Tel: 08-7588765
E-post: This is a mailto link

Se all info