Hoppa till sidans innehåll

Maxima Basketläger

2018-07-31 13:26
För sjätte sommaren i rad har Täby baskets coach Vesna Stanisic anordnat en resa till Maxima basketläger i Serbien.
  • Uppdaterad: 2018-07-31 13:26

I år har 11 spelare från P02, 3 spelare från P06 och 1 spelare från P02 Åkersberga basket samt P06 coach Nenad Glodic tillbringar 10 dagar i ett av världens starkaste basketland. Spelarnas ålder på lägret är mellan 8-18 år. De delas i träningsgrupper som passar den individuella åldern och nivån och det kan hända att pojkar och flickor tränar i samma grupp. Träningarna leds av  högskoleutbildade, professionella baskettcoacher. Våra spelare var delade i två träningsgrupper, där P06 killar tränade i ett år äldre grupp!

Träningarna hölls på 5 utomhus basketplaner, på kvällar var det matcher och basketlekar för de yngsta. 
På Maxima internationella sommarläger ligger fokus på individuell utveckling och varje träningsdag består av 2 tema-träningar ( bollhandling/dribbling, skott, passningar, roteringar/pivot, screen från boll, defens mm)  samt tävlingar inom 5 olika grenar. I år har August Hagmyr från P02 varit i final i alla 5 grenar och vunnit 4 guld och 1 silvermedalj. Andra finalister var Eric Granath med 3 medaljer, Eddie Brou, Hugo Johansson Sundvall, Anton Malmfors, Hannes Lindeberg och Pontus Samnegård med en var. Förutom träningar har spelarna haft två föreläsningar i lägrets klassrum: en med coach Vesna och en med sina respektive tränare. 

Maxima ligger på fjällen Zlatibor, en högslätt med fantastiska utflyktsplatser, flera vattenkällor och stenkast bort från byns centrum, så spelarna fick också uppleva en häftig grotta, en vattenfall i vildmarken, ett museum som liknar Skansen, de har badat på en spa anläggning, fått massage, men framför allt fått många nya vänner och en bra basketsommar.

När man frågade de om de vill komma tillbaka nästa år igen så var svaret enhetligt och tveklöst. Ja!

/Coach Vesna Stanisic

Skribent: Angelica Gabrielsson
Epost: This is a mailto link

@tabybasket på Instagram:

hittaosspafacebook_300 

 

    

 


 

Täby Basket samarbetar med:
 

Officiell sportleverantör:

2win 

 

 

sl_c_pos_rgb_JPEG

 

transit_logotyp (1)

Täby Enskilda penna
idedanderyd

 

  

 

Postadress:
Täby Basket - Basket
Box 80
18321 Täby

Besöksadress:
Marknadsvägen 303
18379 Täby

Kontakt:
Tel: 08-7588765
E-post: This is a mailto link

Se all info