Hoppa till sidans innehåll

Många jämna matcher i Blackeberg Basket Cup

2018-09-10 14:00
I helgen spelade lag från Täby Basket P03, P04, F04, P05 och P07 Blackeberg Basket Cup. Det blev många tuffa och jämna matcher där några lag lyckades kamma hem medaljer.
  • Uppdaterad: 2018-09-10 14:00

Täby Basket P03 deltog med två jämnstarka lag, svart och blå.

Det svarta laget vann samtliga gruppmatcher med stor marginal och kvalficerade sig därmed till A-semifinal. För motståndet stod Alvik Basket, som fick vika ned sig efter en fin insats av Täby laget: vinst med 51-40. I A-finalen väntade starka AIK som visade vart skåpet skulle stå. En förlust i finalen, men en hedersam silverplats för killarna!

Det blå laget kom till B-slutspelet och lyckades efter vinst mot Åkersberga Basket i semifinalen även vinna mot Alvik Basket i finalen efter en jämn match, 37-35. Grattis till framgången! 

Täby Basket P04 fick fyra gruppspelsmatcher mot varierat motstånd och var så när att vinna mot Viby (-5) och Blackeberg (-2). Då de befann sig i en femlagsgrupp där fyra lag kvalficerade sig till ettdera slutspel, så gick laget tyvärr inte vidare denna gång. Fler chanser kommer! 

Täby Basket F04 kom på tredjeplats i gruppspelet och tog sig därmed till B-slutspelet. I semifinalen vann de mot VGB IF och fick därmed möta Duvbo IK i finalen, som de med klara 33-10 lyckades vinna emot. Grattis till guldmedaljerna! 

Täby Basket P05 representerades av jämnstarka lag 1 och lag 2. 

För lag 1 så kantades resan till A-seminfinal av idel segrar i gruppspel och i kvartsfinal mot Åkersberga, 38-27. Semifinalen mot Fryshuset blev en oerhört jämn och spännande kamp och slutade med en ynka 2-poängsförlust. I match om bronsmedaljerna stod Viby Basket för motstånde men  hade denna gång inget att sätta emot. Vinst för Täby med 42-17- Starkt jobbat! 

Lag 2 tog en andraplats i gruppen med två segrar av tre möjliga. I A-kvartsfinalen vann samma Viby Basket som ovan med 36-31. Skönt att kunna ta revansch i andra ändan! 

Täby Basket P07 ställde också upp med två jämnstarka lag 1 och lag 2.

Lag 1 vann sin grupp med 84-poängs marginal i fyra matcher och tog sig till seminfinal mot Spånga. Där skiljde det en ynka poäng mellan lagen (29-30) och Täby fick denna gång se sig beslagna av motståndarna. I match om bronsmedaljerna mot Viby Basket blev det också förlust, men killarna har fått värdefulla erfarenheter med sig. 

Lag 2 vann två och förlorade två matcher i gruppspelet och kvalificerade sig för B-slutspelet. Ytterligare en gastkramande och jämn semifinal-match för ett Täby Basket-lag utspelade sig sedan i Tappströms Bollhall. Blackeberg tog denna gång hem segern med tre poäng, 32-35. Men nästa gång... 

Stort tack till Blackeberg Basket för denna säsongs cup och på återseende! 

Skribent: Angelica Gabrielsson
Epost: This is a mailto link

@tabybasket på Instagram:

hittaosspafacebook_300 

 

    

 


 

Täby Basket samarbetar med:
 

Officiell sportleverantör:

2win 

 

 

sl_c_pos_rgb_JPEG

 

transit_logotyp (1)

Täby Enskilda penna
idedanderyd

 

  

 

Postadress:
Täby Basket - Basket
Box 80
18321 Täby

Besöksadress:
Marknadsvägen 303
18379 Täby

Kontakt:
Tel: 08-7588765
E-post: This is a mailto link

Se all info