Hoppa till sidans innehåll

GULD för F05 i Queens cup

2018-10-30 21:14
F05 har deltagit i Queens cup, arrangerat av Kungsholmen basket, första helgen på höstlovet. Vi har haft en riktigt rolig helg och här kommer en sammanfattning.
  • Uppdaterad: 2018-10-30 21:14

Turneringen startar på fredagskvällen med sen match mot Kungsholmen/Eira. Efter en trevande inledning tar vi kommandot i matchen och alla 11 spelare visar verkligen att de är spelsugna. Vi får se ett bra lagförsvar där alla spelare går upp högt på sina spelare, bra kommunikation och bra hjälp. Vi har också bra returtagning och många som kastar sig efter bollen. Det blir en komfortabel seger till slut och en bra start på turneringen. Nöjda åker vi hem till Täby.

På lördag förmiddag är det match mot Blackeberg East och det blir en riktigt jämn match där spelet böljar fram och tillbaka. Båda lagen bjuder verkligen upp till dans och publiken får se en spännande match. Till slut drar vi längsta strået och vinner matchen med 2p efter bland annat en 3-poängare i slutskedet. Efter den sköna segern beger vi oss ut i snålblåsten för en sen lunch och hittar en pizzeria där vi slår läger. Dagens andra match spelas mot Kungsholmen/Konrad och jag vet inte om det är trötthet, pizzamättnad eller underskattning men vi har verkligen svårt att komma in i denna match. Vi ser långsamma fötter och håglösa spelare samtidigt som motståndarna spelar riktigt bra och glider ifrån oss på fina layups gång efter gång. Det är först i sista quartern som vi tar oss samman och avslutar på ett snyggt sätt med vinst. Som obesegrade i gruppen är vi kvalificerade till vår första FINAL och glädjen är förstås stor!

Söndag är finaldag och givetvis är det lite extra fjärilar i magen när man spelar sin första final. Men både coacher och spelare har förberett sig och vi pratar om att fortsätt spela ett tight försvar och behålla lugnet i anfallet. Motståndare i finalen är åter Blackeberg East så vi vet att vi har en stark motståndare, men också att vi kan vinna. Precis som i första mötet mot Blacke blir det en jämn och tight match där lagen turas om att ha ledningen. Med ett par minuter kvar av matchen har vi en 5p-ledning och det börjar kännas bra. Men då gör Blacke två snabba mål och det är åter ovisst. Våra spelare lyckas hålla nerverna under kontroll och vi spelar ett uppoffrande försvarsspel, tar några viktiga returer, gör ett par snygga mål och kan sedan kontrollera spelet de sista sekunderna. Vild glädje utbryter när vi inser att vi vunnit matchen och hela turneringen! Så härlig med det stora publikstöd vi hade under matchen och när matchen är slut är det fler fotografer än spelare på planen.

Jag är så stolt över den moral laget visar. Alla spelare stöttar och pushar varandra i med- och motgång. Vi byter femmor hela helgen och engagemanget är lika stort på bänken som på planen. Därför känns det så härligt att dessa fantastiska tjejer får bärga vinsten och känna segerns sötma!

Ett stort tack till Kungsholmen basket som arrangerat en riktigt bra turnering! Vilket arrangemang och vilka fantastiska domare! Vi har haft landets allra bästa domare på plats och de har lett matcherna på ett professionellt och säkert sätt och dessutom visat värme och engagemang så att man blir alldeles lycklig. Jag önskar ett fler föreningar gör som Kungsholmen och arrangerar turneringar som riktar sig till lag som spelar nivå 2/3. Det är viktigt för bredden i svensk basket att vi ser till att många spelare får spela jämna matcher, vinna matcher och får vara huvudpersoner ibland.

Over and out

Coach Sara

 

Skribent: Angelica Gabrielsson
Epost: This is a mailto link

@tabybasket på Instagram:

hittaosspafacebook_300 

 

    

 


 

Täby Basket samarbetar med:
 

Officiell sportleverantör:

2win 

 

 

sl_c_pos_rgb_JPEG

 

transit_logotyp (1)

Täby Enskilda penna
idedanderyd

 

  

 

Postadress:
Täby Basket - Basket
Box 80
18321 Täby

Besöksadress:
Marknadsvägen 303
18379 Täby

Kontakt:
Tel: 08-7588765
E-post: This is a mailto link

Se all info