Hoppa till sidans innehåll

Basketkul på Runborg Skola

2018-10-10 09:14
Basketkul på Byängsskolan är inne på sitt tredje år. Nu kommer konceptet även att testas ute i Täby Kyrby, närmare bestämt på Runborg Skola med start den 15 oktober.
  • Uppdaterad: 2018-10-10 09:14

Basketkul är samarbete mellan förening och fritids på skolan. Aktivteten ligger i skarven mellan skolans tid och föreningens tid i en hall i närheten. Passen leds av utbildade ledare från Täby Basket med stöttning av fritidspersonal på plats. - Det är en win-win situation för både oss som förening och skolan. Tillsammans bidrar vi med ökad rörelse och en bättre folkhälsa på sikt. Det känns insprirande! berättar Angelica Gabrielsson, sportchef i Täby Basket.

Andra positiva fördelar är att familjerna heller nte behöver välja bort andra aktivteter på kvällarna, när det är lätt hänt att tider och dagar krockar. - För familjerna blir det enklare att planera sina veckor och logistiken i övrigt, menar Angelica. Föreningen ökar också sitt medlemsantal men behöver samtidigt inte desperat jaga halltider för aktiviteten.

Inte nog med det så kan deltagarna på ett enkelt sätt slussas in i föreningens ordinarie aktiviteter. Angelica förtydligar - De Basketkul-lirare som vill kan börja träna med sin åldersgrupp i föreningen och behöver då bara betala mellanskillnaden för den aktivitetsavgiften, så de betalar för en aktivitet men får tillgång till två.

Tuija Hedman, rektor på Runborg Skola, ser fördelarna med konceptet- Genom Basketkul ger Täby basket barn och ungdomar möjlighet att hitta meningsfulla aktiviteter efter skolan. Jag hoppas att fler föreningar skapar samarbete med skolor genom att erbjuda träning på fritids.

För mer information och anmälan läs: Basketkul på Runborg Skola

Skribent: Kansli

@tabybasket på Instagram:

hittaosspafacebook_300 

 

    

 


 

Täby Basket samarbetar med:
 

Officiell sportleverantör:

2win 

 

 

sl_c_pos_rgb_JPEG

 

transit_logotyp (1)

Täby Enskilda penna
idedanderyd

 

  

 

Postadress:
Täby Basket - Basket
Box 80
18321 Täby

Besöksadress:
Marknadsvägen 303
18379 Täby

Kontakt:
Tel: 08-7588765
E-post: This is a mailto link

Se all info