Hoppa till sidans innehåll

Telge Open

2018-11-05 13:36
Sex Täby Basket-lag deltog i helgen i Telge Open, Södertälje. Det blev många jämna matcher, av sammanlagt 20 spelade slutade 9 med +/- 6 poäng, där ett av lagen knep medaljer. Foton: föräldrar och coacher.
  • Uppdaterad: 2018-11-05 17:01

I PU14 deltog Täby Basket P05 deltog med två lag i konkurrens med ytterligare 26 andra lag varav två kom från Norge respektive Danmark. Lag Täby Basket 1 kom trea i sin grupp och spelade två oerhört jämna matcher i B-slutspelet. De lyckades först vinna en tät kamp mot Tureberg (+2 poäng) och kvalficierade sig för spel om platserna 7-14, men fick sedan se sig besegrade av Högsbo Lions i kvartsfinalen med 1 ynka poäng. Lag Täby Basket 2 kom också trea i sin grupp och fick därmed spela B-slutspelet. Efter klar vinst mot Nässjö så stod Ockelbo för motståndet i semifinalen, och de blev till slut för tuffa. I sista matchen mot Högsbo Lions om tredjeplatsen i B-slutspelet- samma lag som Lag 1 spelat mot (!) - så fick Täby Basket P05 revansch med +1 poäng!  Coach Magnus Brunzell redogör för bronsmatchen: - Vi kämpar som illrar, är trötta och det ser till slut mörkt ut. Men då sätter Gustav två rakar treor och vi leder med tre poäng med en minut kvar. Högsbo lyckas krångla i 2p och pressar efter time out, 5 sekunder kvar. Vi får in bollen till John, saken är biff: bronsmedalj!

Gratulerar!

Täby Basket P03 deltog med ett lag i PU16 och var det laget som tog hem kampen om flest antal jämna matcher. Två av av tre matcher i gruppspelet slutade med - 2 (EOS) och -1 poäng (Hammarby). I gruppspelsmatchen mot de slutgiltiga vinnarna av turneringen, AIK, gjorde killarna en riktigt stark och bra insats och höll avståndet nere till en 12-poängs förlust. Det innebar slutligen B-slutspel för killarna. I match om platserna 9-16 stod Alvik Gul för motståndet och det blev ytterligare en jämn match med en uddapoängsförlust. Coach Annica Johansson konstaterar - Laget ändrade skepnad några gånger pga skador och annat innan en lärorik baskethelg i Södertälje kunde ta fart. Till slut blev det ett blandat skönt gäng killar som tillsammans med oss coacher fick lära sig en del om att hantera motgångar och nerver i flertalet jämna matcher. Stundtals riktigt bra försvar, 1-1 spel och vi knep en hel del returer och slängde oss efter lösa bollar. Det vi behöver träna på är hjålpförsvaret och att sätta de chanser och straffkast vi faktiskt skapar. 

I U14 deltog Täby Basket F05 med ett lag. Gruppspelet bjöd på flertalet spännande och återigen, jämna, matcher. Bjärred 305 Lila blev för svåra i inledningsmatchen, men tjejerna vann de övriga gruppsspelsmatcherna mot Uppsala (+1) och Nässjö (+5). Därmed kvalificerade de sig för A-slutspel och ställdes mot Alvik Basket Grön i åttondelsfinalen. Trots förlust så blev det en jämn historia (-6). - Jag tycker vi gör en riktigt bra match och skakar Alvik med tuff försvar och fint offensivt spel. Med lite mer skärpa i våra avslut på alla fina lägen i slutskedet hade vi kunnat vinna... meddelar coach Sara Naumann.

Täby Basket F07, som deltog med två lag i FU12,  hamnade i varsin femlagsgrupp och fick således spela sammanlagt fyra gruppsspelsmatcher var. Långväga motståndare för tjejerna var Eos och Malbas. Då deltagarantalet i åldersgruppen fördubblats från föregående säsong fick enbart gruppettor och grupptvåor gå vidare till A-och B-slutspel. Täby tjejer presterade ritkigt bra med insprirerande spel i tuffa matcher med det räckte inte till slutspel denna gång.  - Vi hamnade i tuffa grupper och cupens Easy Basket-modifiering med 4 mot 4 på fullstor plan och straffkast-tillämpning var lite annorlunda. Vi tar detta som en läropeng och kommer tillbaka starkare och snabbare! lovar coach Petter Ploman.

På återseende Telge Open!

Skribent: Angelica Gabrielsson
Epost: This is a mailto link

@tabybasket på Instagram:

hittaosspafacebook_300 

 

    

 


 

Täby Basket samarbetar med:
 

Officiell sportleverantör:

2win 

 

 

sl_c_pos_rgb_JPEG

 

transit_logotyp (1)

Täby Enskilda penna
idedanderyd

 

  

 

Postadress:
Täby Basket - Basket
Box 80
18321 Täby

Besöksadress:
Marknadsvägen 303
18379 Täby

Kontakt:
Tel: 08-7588765
E-post: This is a mailto link

Se all info